Математичний калейдоскоп

Меню сайту
Наше опитування
Чи подобається Вам урок математики
Всьго відповідей: 198
Міні-чат
Головна » 2009 » Червень » 4 » Новини математики
Новини математики
11:52
Таємниці та чудеса цариці наук
  
Математика - сукупна назва багатьох математичних наук. Основними з них є: арифметика, алгебра, геометрія і математичний аналіз.

      Слово "математика" використовували у Стародавній Греції приблизно в V ст. нашої ери послідовники легендарного Піфагора - так звані "піфагорійці". Походить воно від слова "матема", що означає "вчення" або "знання". Давні греки визнавали тільки 4 матема: вчення про числа (арифметику), вчення про фігури (геометрію), вчення про пропорції в природі та мистецтві (гармонію) та вчення про форми світу (астрономію). Неодмінною умовою належності певного знання до математики було виведення його шляхом логічного міркування, тобто за допомогою мислення. Перші піфагорійці тримали математичні знання в суворій таємниці від непосвячених. Проте з часом, гору взяли математики, які вважали, що справжні знання можуть і повинні бути доступними всім.

      Впродовж багатьох століть люди з різних країн відкривали математику, уточнювали, вдосконалювали, поглиблювали відкрите і поширювали по всьому світу. У книжках, про які йдеться в цьому розділі, розповідається про історію відкриттів у математиці від найдавніших часів і до сьогодні. Ти довідаєшся, що дало кожне століття, окремі країни і народи для розвитку математики, прочитаєш про видатних математиків і про їхні відкриття, якими вони прославили цю науку.

      Прочитавши книжки, ти зрозумієш слова великого математика Ейлера, який сказав, що математика - не ізольована наука, а основа і ключ до всіх людських знань. Без математики неможливий розвиток техніки і більшості наук. Якої форми треба надати дзеркалу телескопа, щоб зробити чіткими зображення в ньому зірок і планет? Які обриси крил літака найвигідніші? Як збудувати морське судно, щоб воно надійно протистояло стихії? Як найощадливіше і надійніше звести будинок? Як прокласти залізничні колії і узгодити рух поїздів? Як виготовити прилади контролю за здоров'ям хворих? Як правильно посіяти зернові культури, щоб зібрати найбільший урожай? Математика дає вичерпні відповіді на ці та багато інших практичних запитань.

      З книжок, про які йде мова у цьому розділі, ти довідаєшся, що сучасна математика складається з багатьох окремих наук, які за своїм змістом і методами досить далекі одна від одної. Це - теорія чисел, вища алгебра, нарисна геометрія, теорія ймовірностей, математична статистика, теорія множин, історія математики та інші.

      Тож, якщо ти вирішиш вивчати математику, в тебе є великий вибір математичних наук на будь-який смак. А поки що пропонуємо тобі детальніше познайомитися з "царицею серед наук", як назвав математику великий вчений Гаусс.

 

Переглядів: 2037 | Додав: matematik | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 5
5 TSEZ@R  
0
[color=red].... Дай свій номер телефона tongue жарт;)... Удачкі!

4 TSEZ@R  
0
cool cool cool cool ... классссссссссс!!!!

3 TSEZ@R  
0
Ого, о це те що треба!!! Класно оформлений сайт, і дуже розумно підібрано текстове оформлення, адже математика сама по собі не є цікавим предметом, це всі знають, а коли проходишся по сторінкам цього сайту, то нівіть дуже цікаво!!! АДМІНУ УРААА!!!

2 defaultNick7624  
0
Прикольний дизайн! biggrin tongue wacko cool surprised
cry dry smile wink tongue

1 Tymchuk  
1
круто адмін молодець гарний сайт створив smile

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас Гість

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz